Espai d'opinió, vivències i experiències de la vida en general.


Espai d'opinió, vivències i experiències de la vida en general.

16 de juny 2014

Home (casa)



La segona entrada al blog serà gràcies a l’haver estat uns dies a casa (at Home) covant el típic virus de la panxa, que la mainada a l’escola i jo agafem ara a aquesta època que comença a fer calor. Així doncs una tarda vaig veure uns dels últims documentals amb més ressò en l'àmbit internacional, tant pel missatge com pel posat en escena. El documental Home fou llança’t l'any 2009 per la mà del fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand i va arribar a projectar-se a les pantalles de molts dels nostres cinemes.

Pel que fa el posat en escena és totalment impressionant. El film està durant més d’una hora projectant paisatges i indrets espectaculars d’arreu del món. Tots els indrets que hi surten són escenes d’imatges aèries captades des d’un avió.

En relació al missatge que vol transmetre és bàsicament l’evolució en l’univers a través dels anys. L’inici del documental explica com es va formar la terra, des d’un cúmul de roques fins a arribar a l’aparició de l’aigua i l’atmosfera. Ara bé la voluntat crítica de Home és exposar l’afectació i la petjada de l’home en la terra. La pel·lícula se centra en les activitats antròpiques ja siguin industrials, agrícoles, en la creació de ciutats, la desforestació, l’explotació del petroli, etc. Totes aquestes activitats portades a terme generen de manera inevitable un desequilibri ecològic al planeta.


Per últim només queda dir que el canvi climàtic, el desglaç dels pols, la contaminació atmosfèrica, el creixement de les ciutats al 3er món, són indicis de què alguna cosa no hem estat fent bé fins ara, està a les nostres mans fer un canvi de rumb, aquest és necessari i determinant.



En aquest enllaç podreu veure el documental complet i en castellà: https://www.youtube.com/watch?v=SWRHxh6XepM


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada